Leercrkels.nl is een beveiligde, afgesloten omgeving. Deelnemers werken in groepen aan verschillende projecten. Ben je deelnemer? Dan kan je inloggen en verder met jouw projecten.

Ben je geïnteresseerd in de methode van leercirkels, lees dan de openbare informatie over deze revolutionaire methode op onze voorpagina.

De Omslag: Voorbereiden en uitwerken

About The Author
-

1 reactie

  • Roos Kramer
    Reply

    “het klopt nog biet helemaa’ Alzi: hoe bedoel je dat? ‘ik voel nog niet helemaal het probleem, de grootste uitdaging is dat ik strenger ben voor mezelf; aan tafel blijven. de andere uitdaging is zorgen dat mijn betrokkenheid zorgt voor het krijgen van een goed beeld van de opgave; hoe zorgen wij ervoor dat iedereen met elkaar aan tafel komt en open en eerlijk is over belangen, verwcahtingen ambities’

    Je zoekt verantwoordelijkheid, je overziet het probleem en wilt daar een rol in spelen.

    hoe zorg je ervoor dat je met elkaar in gesprek gaat -> spreekt aan -> dat is de mediator in jou, dat kan jij uniek bijdragen in het project. is miscshien nog niet ingebouwd, maar die rol kan je wel pakken. jij kan die setting creeeren om die belangen met elkaar te bespreken.

    Kijk hoe je je kwaliteiten optimaal in kan zetten: je maakt makkelijk contact, verbindt, je maakt inzichten openbaar. Bespreken met Freerk om te koemn tot een rol die bij je past.
    Voor een provincie zich in zn eentje gaat done, kijk hoe je in een vroeg stadium andere partijen erbij kan betrekken om input te geven. Zo voorkom je dat het een vanaf boven opgelegd plan wordt. Daar heb jij ervaring mee vanuit Duurzame Dinsdag, dat netwerk kan je ook inzetten.

    je bent als professional echt al ver ontwikkeld, ik gun je dat je dat zelf ziet. wordt bewust van je superkracht als persoon en in je professie. Van het denken dat je zoekende bent naar; dit kan ik, hier kan ik mn rol pakken, dat ga ik doen.

    Je voelt aan wat je omgeving nodig heeft en dat kun je uitspreken en benutten in de rol die je inneemt.

    Job:
    ‘wat raken ze bij jou?’
    Soort voortbouwen op wat je kunt, dat voelt als een vanzelfsprekendheid maar is veel moeilijker om echt te doen.

    ‘wat is de hobbel?’
    Toch durven, nog scherper naar voren brengen wat mijn inzichten zijn

    ‘wat zou je het liefste doen met wat je goed kunt?’
    Freerk’s aanpak past bij mijn manier van werken, ik vind met hem werken leuk, aldoende lerend, obserevren en bijschakelen, evalueren, we zien veel van dezelfde dingen, vrij ipv gestructureerd. Maar ook het stukje mediation, dedialoog facsiliteren, de diepte ingaan en mensne bij elkaar brnegen. dat is de key, zeker bij deze tegenstrijdige belangen. Daar zit ik nu nog niet dicht genoeg bij. die rol of die ruimte heb ik nog niet.

    ‘hoe dichtbij is het eigenlijk?’
    ja wel dichtbij, als we nadenken over hoe de gezamenlijke sessie eruit ziet, kan ik misschien meer de rol opnemen om die diepte in te gaan, daar meer ruimte creëeren.

    ‘als je dat bij elkaar kan brengen wordt de waarde die je kan toevoegen groot. die dialoogg moet op gang komen, iedereen draait daaroheen, dat vindt de prog.manager ook heel spannend, daar kan hij op afbranden.’ (dat kan jij wegnemen!!)

    ‘wat maakte dat pieter zover gekomen was in de peel? een gemeenschappelijk verlangen onder woorden brengen. dat hoor ik heel erg in wat jij het liefste zou willen realiseren. de tip is, ga het doen. wat zou je ter voorbereiding van zo’n tafel/bijeenkomst kunnen doen?’
    naast dat je goed nadenkt over een goed programma, met de partijen individueel spreken. kopjes koffie drinken. dat doet freerk, ‘dat kan je smane doen!’

    ‘wat is je ook gun; je zegt ik vind de werkwijze van freerk fijn en wil daarvan leren, dat moet freerk weten. hij moet ook jouw ambitie weten, dat jij ook kopjes koffie wil drinken of in ieder geval, wat je het liefste zou willen realiseren’ ‘sterker nog, freerk heeft soms geen idee dus zou dat heel erg kunnen waarderen, dat zou de ruimte kunnen geven om te starten en je rol te verduidelijken’

    ‘je zei in het begin: ik ga gewoon praten en dan komen we wel ergens uit, dat doe je perfect, dat is ook je kracht, gebruik dat, door gewoon te praten leg je de opgave juist heel mooi uit.’

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>