Begeleiders

Begeleiders | Webmaster

Een erkende mastercirclebegeleider helpt de deelnemers om de individuele en gezamenlijke opgave onder woorden te brengen. De manier waarop de opgave concreet wordt gemaakt transformeert van sessie naar sessie. De begeleider creëert de setting waarin de groep steeds opnieuw in staat is een volgende stap te zetten. Zodanig dat de deelnemers individueel en gezamenlijk een overtuigende performance kunnen neerzetten. Een nieuwe beweging is een feit, het begin van een doorbraak.

Materiaal ter ondersteuning van de begeleider bij de uitvoering

De generieke U-vragen

De vragen die iedere deelnemer voor iedere mastersessie voorbereidt en meeneemt in zijn presentatie. De initiele U-vragen komen op tafel in de Urgentiebijeenkomst. Op de Oogstbijeenkomst komt het antwoord. De invulling van die vragen verandert gedurende het mastercircleproces. De U-vragen zijn daarvoor leidend, en worden bij iedere mastercircle per mastersessie afgeleid uit de generieke U-vragen. (“U-vragen” verwijst naar de U-theorie van Otto Scharmer). Download hier de generieke U-vragen.

Het generieke programma van een mastersessie

Alle mastersessies duren twee dagdelen en kennen een vergelijkbare structuur. Bij Urgentie en Oogstbijeenkomsten zijn meer varianten mogelijk, afhankelijk van omstandigheden.
Download hier het generieke programma.

Begeleiders

Webmaster | Informatie |
Webmaster
Over de auteur
Webmaster - Joost is WebMaster van Mastercircle.ORG. Voor vragen en opmerkingen kun je een e-mail sturen naar info@mastercircle.org.