Leercrkels.nl is een beveiligde, afgesloten omgeving. Deelnemers werken in groepen aan verschillende projecten. Ben je deelnemer? Dan kan je inloggen en verder met jouw projecten.
Ben je geïnteresseerd in de methode van leercirkels, lees dan de openbare informatie over deze revolutionaire methode op onze voorpagina.
Als je de powerpointpresentatie in de bijlage terugleest: Wat zie je dan voor je? Wat zou jij het liefst willen? Wat kan er beter/anders?Wijkgericht werken zorgt voor kostenbesparing, tijdswinst, beter kennen en inzetten sociaal domein en paramedici en geeft mogelijkheid tot verbinden van mensen.
Er is nu sprake van keuze vrijheid; hoe uit zich dit? Is er daadwerkelijk keuze? Waarom kies je voor een bepaalde thuiszorg organisatie? Wat zijn de verschillen? Willen we deze verschillen?
Geef in dat kader een concreet voorbeeld van: Wat al werkt; Wat we vaker mogen doen; Waar willen we meer van hebben of zien?
Een en dezelfde visie uitdragen: Zet de patient/client in de regie. Zet zorg in die de persoon zelf wil. Holistische benadering. Inzetten op het zelf aanleren. Gebruik van dezelfde meetinstrumenten, advanced care planning breed inzetten, etc. Informatie voor en met patiënt helder en inzichtelijk voor iedere zorgverlener.
Hoe kan deze ontwikkeling gezamenlijk positief verder worden vormgeven?
Kijken naar mogelijkheden. Werken naar stip op de horizon die door iedereen gedragen wordt. Na brainstorm over op concrete acties. Klein beginnen.
Wat zou jij daarbij willen: ondernemen, bijdragen, doen?
Verbinding leggen naar huisartspraktijken.
Hoe ziet “Gezamenlijke, herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging en verzorging” er wat jou betreft concreet uit eind 2021? (zodat klanten en verwijzers er echt iets van merken)
1 aanmeldpunt waar zowel telefonisch als per formulier (afh. urgentie) een patiënt aangemeld kan worden. Rekening houdend met wensen en behoeften patiënt bekijkt (zorg)coördinator waar zorg het beste ingezet kan worden. Wijkgerichte teams die samenwerken met sociaal domein, paramedici en huisartspraktijken. Efficiënte werkwijze door zorg in de wijk te verbinden. Uitdragen van een en dezelfde visie: patiënt in de regie.