Leercrkels.nl is een beveiligde, afgesloten omgeving. Deelnemers werken in groepen aan verschillende projecten. Ben je deelnemer? Dan kan je inloggen en verder met jouw projecten.

Ben je geïnteresseerd in de methode van leercirkels, lees dan de openbare informatie over deze revolutionaire methode op onze voorpagina.

De Opgave: Voorbereiden en uitwerken

About The Author
-

1 reactie

  • Ingrid Zwienenberg
    Reply

    Jouw reactie1.Geef een voor jouw actueel, aansprekend voorbeeld van gezamenlijke herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging en verzorging
    Het recent opgerichte coördinatiepunt verblijf Coördinatiepunt Verblijf (gezamenlijke aanspreekpunt voor acute zorgvraag ELV voor verblijf in de regio) is voor mij een voorbeeld van hoe het bij de wijkverpleging ook georganiseerd zou kunnen worden.
    1. Als je de presentatie leest: Wat zou jij het liefst willen, wat zie je dan voor je?
    Zorgen dat alle cliënten altijd kwaliteitszorg kunnen krijgen en dat organisaties meer /makkelijker samen gaan werken en daarbij (zorg) taken van elkaar kunnen overnemen of ondersteunen. Dus de instroom/ doorstroom gezamenlijk verdelen al naargelang de capaciteitsmogelijkheden.
    2. Geef een concreet voorbeeld van: wat werkt ,wat mogen we vaker doen, waar willen we meer van hebben of zien?
    Bij instroom van een “(grote) zorgvraag “ en bij capaciteitsproblemen binnen de gewenste zorgorganisatie deze zorg delen met een andere organisatie.
    3. Hoe kunnen we deze positieve ontwikkeling gezamenlijk verder vormgeven?
    Bovengenoemde optie kan verder vorm krijgen door het ontwikkelen van gezamenlijke dossiervorming/inzage en beschrijving van de taken van de hoofdzorgaanbieder.
    4. Wat zou jij willen: ondernemen, bijdragen, doen?
    Plan ontwikkelen waar bij verdeling van de zorgtaken een kader voorhanden is hoe dit vlot en simpel tot uitvoer te brengen is, zonder dat de kwaliteit en veiligheid in het gevaar komt.
    5. Hoe ziet de gezamenlijke, herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging er concreet uit eind 2021?
    Een gezamenlijk coördinatiepunt voor de verdeling van inkomende zorg naar gelang de capaciteit en deskundigheid van de betrokken organisaties. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de voorkeurswens van de cliënt. Het coördinatiepunt is bemand door medewerkers die op de hoogte zijn van de mogelijkheden en deskundigheden van de wijkteams en ontvangt dagelijks recente input vanuit de wijkteams over de capaciteitsmogelijkheden. De coördinatiemedewerker voert een vraag verhelderd gesprek met de zorgvrager/ transferbureau /huisarts, waarna de best mogelijke kwaliteitszorg via de best passende organisatie ingezet kan worden. (zodat de klanten en de verwijzers er echt iets van merken)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>