Masters

Masters | Webmaster

Een master beschouwen de deelnemers als een ervaren rolmodel waar ze een voorbeeld aan willen nemen. Iemand die in staat is om vanuit eigen ervaring te reflecteren op de situatie van de deelnemers en met hen mee te denken. Die snel hun situatie met enkele vragen kan inschatten en kan helpen kansen en bedreigingen te vinden. En die een persoonlijk advies kan geven over een effectieve manier om die kansen te benutten. Het vraagt een volledig coachende houding, met als motief om iemand te helpen zichzelf te verbeteren.

De mastercirclemethode biedt u als master de kans om een aantal professionals tegelijkertijd en in samenhang op weg te helpen. Door het grotere mastercircleproces waarin dit is ingebed wordt uw tijd bijzonder efficient benut.

Als u gevraagd wordt de masterrol te vervullen

Als u gevraagd wordt om master te worden, vraagt u zichzelf dan af of u het leuk zou vinden om een dagdeel te besteden aan het helpen van anderen. Verifieer of de deelnemers uw – minder ervaren – vakgenoten zijn. Vindt u het leuk om zich in weinig tijd te verdiepen in de situatie van een ander? U wordt niet gevraagd om een lezing te houden, maar alleen om te reflecteren op wat u hoort, en van daar uit een advies op maat te geven waar ze ook echt mee aan de slag kunnen. De begeleider zal u persoonlijk voorbereiden op de sessie.

Edgar Schein over zijn boek “Helping”

Een filmpje op youtube waarin Edgar Schein zijn visie uiteen zet op leadership en mastership.

Maak kennis met de masters van Mastercircle ›

Masters

Webmaster | Informatie |
Webmaster
Over de auteur
Webmaster - Joost is WebMaster van Mastercircle.ORG. Voor vragen en opmerkingen kun je een e-mail sturen naar info@mastercircle.org.